CV - Rob van Surksum - bariton
                                                                            
     
 
De bariton Rob van Surksum voltooide zijn zangstudie in 1989 aan het Hilversums Conservatorium.

Sinds 1992 maakt hij deel uit van het freelancekoor van de Nederlandse Opera.

Rob van Surksum is regelmatig als solist te horen bij diverse oratoriumuitvoeringen, onder andere de passionen van J.S. Bach, Messiah van G.F. Händel, Elias van F. Mendelssohn, Requiems van W.A. Mozart, M. Duruflé, G. Fauré en de Carmina Burana van C. Orff.

Tijdens het seizoen 1995/1996 speelde Van Surksum diverse rollen in de succesvolle musical THE PHANTOM OF THE OPERA te Scheveningen. Ook speelde hij mee in de theaterproductie OH JOHNNY, een theatraal levenslied over het leven van Johnny Jordaan. In 1999 speelde de artiest de rol van EMILE DE BECQUE in de musical SOUTH PACIFIC van R. Rodgers.

Gedurende het seizoen 1999/2000 speelde Van Surksum wederom in THE PHANTOM OF THE OPERA, deze keer in Antwerpen, alwaar de zanger diverse keren de rol van THE PHANTOM heeft gezongen.

Naast opera, oratorium en musical speelde deze veelzijdige kunstenaar ook in een aantal operettes. In de operettes van Gilbert and Sullivan speelde hij de rol van PIRATE KING in de PIRATES OF PENZANCE en de rol van GROSVENOR in PATIENCE.

In 2002 zong de bariton de rol LUCIFER in het oratorium THE GOLDEN LEGEND van A. Sullivan, en tekende hij voor de rol van ZAR in ZAR UND ZIMMERMANN van A. Lortzing.

In 2003/2004 zong Van Surksum de rollen MORALES en ZUNIGA in een groots opgezette CARMEN-productie met het DARIO FO COLLEGE o.l.v. Rick Schoonbeek. Tevens vertolkte hij in 2004 de rol van THOAS in de opera IPHIGENIE EN TAURIDE van C.W. von Gluck.

Sinds 2006 maakt de bariton deel uit van het operagezelschap The Dutch Opera Singers, dat in oktober 2006 een aantal succesvolle concerten heeft gegeven op het JOHNS CREEK Arts Festival in Atlanta (VS). Naast deze producties gaf Van Surksum diverse opera- en musicalconcerten in onder andere Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Italië, België, Denemarken en Portugal.

Vanaf juli 2007 werkt de zanger mee aan een mini-opera, DE INVITATIE, op muziek van Henk Alkema, die op meerdere festivals uitgevoerd gaat worden in een rijdende Cadillac.

Tevens was Rob te zien in De Gouden Kooi, waar hij zangles geeft. Zie filmpje via links.

Tevens geeft Rob van Surksum diverse concerten waarbij hij op virtuoze wijze wordt begeleid door de pianist Jan Vayne.

 

                                                                                                                           
INDEX - HOME - CV ROB - DIRIGENT - FOTOGALERIE - ZANGLESSEN - RECENSIES - CONTACT - LINKS
 

web